Despre acest curs
Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã împãrtirea lor în portii.
LISTA UNITĂŢILOR DE COMPETENŢĂ BUCĂTAR
La sfărşitul cursului absolvenţii vor dobândi următoarele competenţe :
COMPETENŢE FUNDAMENTALE :
1. Comunicarea la locul de muncă ;
2. Desfăşurarea muncii în echipă ;
COMPETENŢE GENERALE LA LOCUL DE MUNCĂ :
3. Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă ;
4. Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare ;
5. Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei ;
6. Prevenirea poluării mediului ;
COMPETENŢE SPECIFICE :
7. Întocmirea documentelor specifice ;
8. Pregătirea antreurilor calde şi reci ;
9. Pregătirea fripturilor ;
10. Pregătirea gustărilor calde şi reci ;
11. Pregătirea mâncărurilor din carne ;
12. Pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase ;
13. Pregătirea preparatelor lichide ;
14. Prepararea dulciurilor (deserturilor) ;
15. Prepararea fondurilor glace ;
16. Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare ;
17. Realizarea acţiunilor de supervizare şi control ;
18. Realizarea aluaturilor de bază ;
19. Realizarea salatelor ;
20. Realizarea sosurilor .
CENTRE TRU TRAINING
• Baia Mare
• Satu Mare
Disclaimer
Produsele si serviciile descrise in acest site sunt valabile numai pentru Tru Training SRL si sunt proprietatea ei exclusiva. De asemenea, Tru Training SRL detine toate drepturile de proprietate intelectuala (inclusiv drepturile asupra bazei de date) privind marcile comerciale, marcile de servicii, logo-urile si toate celelalte materiale prezentate in acest site...
CONTACT
Bulevardul Republicii, nr. 88
Baia Mare, judetul Maramures
Telefon:
0741-202472
0745-655705